Een aantal van de vele leuke uitstapjes e.d. (met de auto):

 

Benahavís

± 10 min. van Casa Robbine / 45 min. van Casa Jacaranda / 30 minuten Casa Bergsen

Benahavis is een echt authentiek Spaans dorpje één van de mooiste dorpen van Zuid-Spanje. Benahavis is een charmant dorpje met witgewassen huisjes, zonovergoten gelegen in een prachtige natuur. Benahavis heeft een geweldige cultuur, maar bovenal is Benahavis bekend om haar keuken. Benahavis is de gastronomische hoofdstad van de Costa del Sol, u vindt er dan ook talloze goede restaurants.

 

San Pedro de Alcántara

± 5 min. van Casa Robbine  / 35 min. Casa Jacaranda / 25 minuten Casa Bergsen

San Pedro de Alcántara wat op 10 kilometer ten westen van Marbella ligt is slechts een paar minuten rijden. De vroegere boerengemeenschap van San Pedro was beroemd om zijn suikerriet. Tegenwoordig is het een gewilde badplaats met een authentiek dorpscentrum en mooie stranden. San Pedro is een prima plaats om naar het strand te gaan.

 

Marbella en Puerto Banus

± 15 min. en 10 min. van Casa Robbine / 30 min. en 35 min. van Casa Jacaranda / 30 en 25 min. Casa Bergsen 

Marbella is een van de belangrijkste badplaatsen van de Costa del Sol, en het is er een groot deel van het jaar dan ook erg zonnig (18,7°C als jaarlijks gemiddelde dagtemperatuur). Marbella bezit meer dan tien golfterreinen, en Puerto Banús is de meest prestigieuze plezierhaven van de Middellandse Zee. Voor mensen die van watersport, golf, en andere sporten houden, zijn er goede faciliteiten in Marbella. Marbella met zijn vele stranden, gezellige restaurants en leuke winkels en PuerTo Bànus met zijn beroemde jachthaven en luxe winkels zijn altijd leuk om te bezoeken.

 

Mijas Pueblo

± 55 min. van Casa Robbine / 17 min. van Casa Jacaranda / 50 min. Casa Bergsen 

Mijas Pueblo is een pittoresk dorp gelegen op een rotsplateau. Het staat bekend om de witte huisjes en wordt ook wel 'El pueblo blanco' genoemd, de witte tegen de bergen opgebouwde huisjes, de smalle straatjes en de bekende ezeltaxi's zijn een bezienswaardigheid op zich.

 

Ronda

± 45 min. van Casa Robbine / 1 uur en 45 min. van Casa Jacaranda / 1 uur en 15 min. Casa Bergsen

Het dorp is gelegen aan een diepe kloof die het dorpje door tweeën deelt. Ronda is prima in een dag te bezoeken. Een aanrader is de Plaza de Toros, de stierenvechtarena is de oudste nog bestaande arena van Spanje. Verder raden wij u aan het paleis Casa Del Rey Moro te bekijken. In het gebouw is een in de rotsen uitgehakte geheime trap van ruim 300 treden naar de bodem van de kloof.

 

Málaga

± 55 min.  van Casa Robbine / 35 min. van Casa Jacaranda / 1 uur en 10 min. van Casa Bergsen

Málaga is een gemeente en de op één na grootste stad van Andalusië, en de op vijf na grootste stad van Spanje. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Málaga. De stad ligt aan de Middellandse Zee, en op slechts 100 kilometer afstand van de Straat van Gibraltar. Málaga wordt omgeven door bergen, de zogenaamde “Heuvels van Axarquía” en wordt doorkruist door twee rivieren, de Guadalmedina en de Guadalhorce die beide uitmonden in de Middellandse Zee. De stad heeft een zomers mediterraan klimaat, maar heeft geen last van de extreme hitte zoals Sevilla en kent zeer milde winters met temperaturen rond de 20 graden.

 

Fuengirola

± 35 min. van Casa Robbine / 13 min. van Casa Jacaranda / 49 min. Casa Bergsen

Fuengirola is vooral bekend om haar lange zandstranden en geliefd bij toeristen die op zoek zijn naar een breed scala van restaurants en entertainment. Langs de boulevard 'Paseo Maritimo' vindt u meer dan 300 restaurants, bars, pubs, winkels, discotheken, clubs etc.. Verder is er een dierentuin en en een Aquapark te vinden. Het kasteel (Kasteel Sohail) op de heuvel net buiten de stad biedt een prachtig uitzicht over de zee.

 

Granada

± 2 uur van Casa Robbine / 1 uur en 50 min. van Casa Jacaranda / 2 uur en 15 min. van Casa Bergsen

De grote trekpleister van deze stad is zondermeer het Alhambra, het middeleeuwse Moorse fort. Het Alhambra staat voor heel veel, allereerst Alcazab de oude vesting met zijn machtige torens,vanaf één ervan hebt u een schitterend uitzicht over de paleizen, over de tuinen over heel Granada en verder de Sierra Nevada. Na het bezoek kun je de stad in, door af te dalen op de Plaza Nueva, een centraal punt midden in de stad. Indien u het Alhambra wil bezoeken dient u van te voren toegangskaarten te bestellen (via internet).

 

Córdoba

± 2 uur en 20 min. van Casa Robbine / 2 uur en 5 min. van Casa Jacaranda / 2 uur en 35 min. van Casa Bergsen

De stad ligt op 120 meter boven zee niveau Córdoba was ooit een van de belangrijkste steden ter wereld. Het is achtereenvolgens een Romeinse Arabische, joodse en christelijke stad geweest. Uit deze tijd zijn talrijke monumenten overgebleven waarvan de Mezquita Cathedral het beroemdste voorbeeld is In 1984 is het historische centrum op de werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst.

Verder bezienswaardigheden zijn o.a. de Romeinse brug (Puento Romano), Singagoga (1315), Museo de la Casa Andalusi en Plaza Corredera.

 

Sevilla

± 2½ uur rijden van Casa Robbine en Casa Jacaranda /  2 uur en 15  min. van Casa Bergsen

Sevilla is de Andalusische hoofdstad. De stad is in economisch en historisch oogpunt sterk verschillend van de rest van Andalusië. Het hoogtepunt van Sevilla’s geschiedenis heeft te maken met de ontdekking van Amerika. Je vindt er bij voorbeeld de derde grootste kathedraal ter wereld met het officiële graf van Christoffel Columbus.

 

Gibraltar 

± 55 min. van Casa Robbine / 1 uur en 25 min. van Casa Jacaranda / 38 min. van Casa Bergsen 

Gibraltar is een Brits overzees gebied gelegen aan het zuidelijke eind van het Iberisch Schiereiland bij de ingang van de Middellandse Zee. Het heeft een oppervlakte van 6,8 km² en een noordelijke grens met Andalusië, Spanje. De Rots van Gibraltar is de belangrijkste bezienswaardigheid van het gebied.

 

El Caminito del Rey 

1 uur en 20 min. van Casa Robbine/ 1 uur van Casa Jacaranda/ 1,5 uur van Casa Bergsen

De Caminito del Rey (“Het Koningspad”)  is een zeer spectaculair wandelpad met een totale lengte van 7,7 km (waarvan 4,8 km ‘aanlooproute’)  in de Desfiladero de los Gaitanes-kloof, een uur boven Malaga. Nadat het pad sterk in verval was geraakt, had het lange tijd de bedenkelijke titel van ‘gevaarlijkste wandelpad van Europa’. Dankzij een groot renovatieplan is de Caminito del Rey volledig hersteld en in 2015 weer heropend. Het pad zelf is van hout; sommige delen van de route zijn van glas waardoor het zicht naar beneden nog spectaculairder is. De route is in de zomer geopend tussen 10.00 en 17.00 uur. Reken op 2,5 tot 3 uur om de hele pad rustig te kunnen lopen.

 

Tarifa

1 uur en 10 min. van Casa Robbine/ 1,5 uur van Casa Jacaranda/ 50 min. van Casa Bergsen

Tarifa is een kleine stad die op het zuidelijkste punt van Spanje en (continentaal) Europa ligt. Het behoort tot de provincie Cádiz die deel uitmaakt van de regio Andalusië. De stad ligt aan de Costa de la Luz en de Straat van Gibraltar, tegenover de kust van Marokko (Afrika), van waaruit met helder weer de lichtjes van Tarifa bij nacht zichtbaar zijn. De kust bij Tarifa is de populairste bestemming in Europa voor windsurfers en kiteboarders. Op een normale zomerdag kun je honderden kiteboarders op het water zien. De constante wind van de Atlantische Oceaan en de geweldige golven maken dit tot een van de beste kiteboard-plekken op het Europese continent. Het is ook de plaats waar vele kiteboard-wereldkampioenen wonen, en na 'het werk' samenkomen om te relaxen. Tarifa is een zeer geschikte plaats voor de observatie van vogeltrek, zoals die van roofvogels en ooievaars die de Straat van Gibraltar oversteken, in de lente en vooral in de herfst. Ook zeer populair is het spotten van walvissen en dolfijnen.

 

Casares

± 30 min. van Casa Robbine / 1 uur van Casa Jacaranda / 15 min. van Casa Bergsen 

Casares behoort tot de mooiste en bekendste dorpen van Andalusië. Als je komt aanrijden bij Casares is het moeilijk om de verleiding te weerstaan om meerdere malen te stoppen en een foto te maken van het uitzicht op het dorp. Van verre lijkt het dorp zo weggelopen uit een ansichtkaart. Voor het dorp is een parkeerplaats vanwaar je vrij gemakkelijk in het dorp kunt lopen. Tijdens deze wandeling word je enkele malen getrakteerd op fantastische vergezichten. De leukste route om te volgen is, de weg omhoog. Iedere keer is er om de hoek wel weer een steiler straatje dat je verder omhoog leidt. Onderweg kom je het centrale plein en het gemeentehuis tegen. Nadat je onder een poort bent gelopen zie je de kerk en de resten van het kasteel al staan. De kerk en het kasteel bevinden zich op het hoogste punt van het dorp. De Iglesia de la Encarnación is gebouwd in het begin van de zestiende eeuw. 

 

Stranden

De stranden bevinden zich op korte afstand van Los Arqueros en La Cala Hills. Er zijn een aantal perfecte stranden en zeker voor gezinnen met kleine kinderen. Vlakbij de haven van San Pedro is een mooi strand, verder een aanrader Victor’s beach en Babaloo beach. Mistral beach ligt tussen San Pedro en Puerto Banus met panoramisch uitzicht over een groot deel van de Costa del Sol, Calahonda heeft het langste strand van de Costa. La Cala de Mijas is een zeer populaire badplaats. Marbella beschikt over 4 stranden, waarvan het grootste strand het Fontanilla strand is. Wereldberoemd is natuurlijk Nikki-beach, nog exclusiever is de ‘Ocean Club’. Minder jet-set maar wellicht meer gezelligheid vindt u bij het haventje van ‘Cabopino’. Casa Bergsen ligt op slechts 25 meter van het strand! Uw strandlakens liggen al klaar voor u in de Casa's!